طراحی وب سایت چیست؟

طراحی سایت چیست

امروزه ایجاد وب سایت یکی از ارکان حضور آنلاین در دنیای دیجیتال است. به همین دلیل، دنیای طراحی سایت پویا است و به طور مداوم در حال تغییر است.

قبل از شروع طراحی یک وب سایت، نیازهای وب سایت خود را مشخص کنید: آیا یک گالری عکس طراحی می‌کنید؟ چند وقت یک بار می‌خواهید سایت را به روز کنید؟ آیا به فرم تماس نیاز دارید؟ بر اساس این موارد سازنده وب سایتی را انتخاب کنید که می‌تواند به شما در دستیابی موثر به آن اهداف کمک کند.

طراحی سایت چیست؟

واژه‌ی طراحی سایت، ترکیبی از عناصر زیبایی شناختی و کاربردی و هنر برنامه ریزی و تنظیم محتوا در یک وب سایت است تا بتوان آن را به صورت آنلاین با جهان به اشتراک گذاشت و به آن دسترسی داشت.

طراحی وب سایت یک فرآیند مشارکتی است که دانش و ابزارهای صنایع مرتبط، از طراحی گرافیک گرفته تا بهینه سازی SEO و UX ترکیب می‌کند.

تاریخچه طراحی سایت

در طول سال‌ها، طراحی سایت اینترنتی متحول شده است. اما طراحی وب از چه زمانی آغاز شد و چگونه به جایگاه امروزی رسیدیم؟

همه چیز 30 سال پیش در یک آزمایشگاه کامپیوتری بسیار دور شروع شد.

اولین وب سایت در شبکه جهانی وب توسط تیم برنرز لی ایجاد شد که وب سایت را در مرکز تحقیقاتی سوئیس، سرن (سازمان اروپایی تحقیقات هسته ای) طراحی کرد.

اهمیت طراحی سایت

طراحی سایت خوب به هدایت چشم کاربران کمک می کند و به آنها می گوید که باید کجا را نگاه کنند. در وب‌سایت، طراحی شما می‌تواند توجه را به پیشنهادات ویژه جلب کند، فراخوان‌ها را برجسته کند و به کاربران کمک کند تا دکمه‌ها و عناصر قابل کلیک را شناسایی کنند. همه این موارد می تواند به کاربران کمک کند تا اقدامات مورد نظر شما را انجام دهند.


خدمات طراحی سایت

سرویس طراحی سایت یکی از سرویس‌های شرکت ebgroup است. طراحی سایت فروشگاهی، شرکتی، شخصی تنها چند مورد از خدمات طراحی سایت ebgroup است که با وردپرس یا اختصاصی؛ سایت طراحی می‌شود.

مراحل طراحی وب سایت چیست؟

عناصر طراحی وب سایت

هنگام طراحی یک وب سایت، باید ظاهر و عملکرد سایت را در نظر بگیرید. ادغام این عناصر قابلیت استفاده و عملکرد کلی سایت را به حداکثر می‌رساند. قابلیت استفاده سایت شامل عناصری مانند رابط کاربری آسان برای پیمایش، استفاده مناسب از گرافیک و تصاویر، متن خوب نوشته شده، و طرح ترکیب رنگ است. عملکرد سایت شما به سرعت، رتبه بندی، قابلیت جستجو و توانایی جذب مخاطبان شما بستگی دارد.

عناصر بصری

در اینجا یک مرور سریع از عناصری است که باید در هنگام طراحی وب سایت خود در نظر بگیرید تا مطمئن شوید همه چیز به خوبی با هم کار می‌کند. هر بخش نکات و ترفندهایی را برای کمک به شما در شروع ارائه می‌کند.

نوشته‌ها

اساساً ظاهر و متن وب سایت دست به دست هم می‌دهند. نویسندگان و طراحان سایت باید با یکدیگر همکاری کنند تا یک طراحی منسجم با عناصر متعادل ایجاد کنند. روی ایجاد تکه‌های متن (با استفاده از بلوک‌های متنی) تمرکز کنید تا گرافیک و تصاویر یکپارچه شوند.

فونت‌ها

فونتی انتخاب کنید که طراحی کلی شما را کامل کند. فونت باید با طرح رنگ، گرافیک، تصاویر شما جفت شود و لحن کلی وب سایت شما را تقویت کند. ابزارهایی مانند Canva’s Font Combinator می‌توانند به شما کمک کنند تا ترکیب فونت خود را پیدا کنید.

رنگ‌ها

رنگ‌ها یکی از مهم‌ترین عناصر در طراحی سایت هستند. به خاطر داشته باشید که تصورات نادرست زیادی در مورد روانشناسی رنگ وجود دارد. طرح رنگ را با برند خود و پیام‌هایی که می‌خواهید به مخاطبان خود منتقل کنید هماهنگ کنید.

چیدمان

اینکه چگونه تصمیم بگیرید محتوای خود را مرتب کنید، تاثیر چشمگیری بر قابلیت استفاده و عملکرد سایت خواهد داشت. هیچ قانون خاصی برای انتخاب چیدمان وجود ندارد، با این حال، چند اصل وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. مطمئن شوید که نیازهای مخاطبان هدف خود را در نظر گرفته‌اید و از استفاده از طرح‌بندی بیش از حد تحریک کننده، خودداری کنید.

چیدمان طراحی سایت

شکل‌ها

استفاده از عناصر گرافیکی در طراحی وب می‌تواند به یکپارچه‌سازی متن و تصاویر و به ظاهر کلی سایت کمک کند. ترکیب رنگ‌ها و اشکال زیبا می‌تواند به جلب توجه بازدیدکنندگان سایت و جریان کلی سایت شما کمک کند.

فاصله‌گذاری

فاصله یک عنصر کلیدی در طراحی وب سایت‌ بصری دلنشین است. هر عنصری در طراحی به یک شکل از فاصله استفاده می‌کند. استفاده مناسب از فضای خالی در ایجاد طرحی که به طور کامل متن، عکس و گرافیک را متعادل کند، بسیار مهم است. ثابت نگه داشتن فاصله می‌تواند به کاربران شما کمک کند تا وب سایت را به راحتی مرور کنند. مفهوم فضای سفید قطعا اولویت طراحان سایت مدرن است.

تصاویر و نمادها

طرح‌های شگفت‌انگیز می‌توانند اطلاعات زیادی را تنها در چند ثانیه منتقل کنند. این امر با استفاده از تصاویر و آیکون‌های قدرتمند امکان‌پذیر شده است. تصاویر و نمادهایی را انتخاب کنید که پیام شما را پشتیبانی و تقویت کنند. یک جستجوی سریع در گوگل برای تصاویر استوک و نمادها هزاران گزینه به شما می‌دهد. برای کمک به ساده کردن جستجوی خود، در اینجا چند کلمه کلیدی را نوشته‌ایم:

  • تصاویر و آیکون‌های رایگان
  • پیکسل‌ها
  • Icon Monster
  • تصاویر و نمادهای برتر
  • شاتر استوک

فیلم‌ها

ترکیب ویدیوها در طراحی وب به طور فزاینده‌ای در بین طراحان سایت باب شده است. وقتی ویدیوها به درستی استفاده شوند، می‌توانند به کاربران کمک کنند پیامی را که نمی‌تواند به درستی از طریق متن یا تصویر منتقل شود، درک کنند. به خاطر داشته باشید که مانند روشن بودن صفحه تلویزیون در رستوران، چشم بازدیدکنندگان به سمت تصاویر متحرک جلب می‌شود. مطمئن شوید که ویدیوهای شما با سایر عناصر سایت تداخل یا از ارزش آن‌ها کم نکنند.

عناصر عملکردی

هنگام طراحی وب سایت خود باید عناصر کاربردی را در نظر بگیرید. وب سایتی که به درستی کار می‌کند برای رتبه‌ی بالا در موتورهای جستجو و ارائه بهترین تجربه کاربری حرکت می‌کند.

مسیریابی (ناوبری)

ناوبری وب سایت یکی از عناصر عملکردی اصلی است که تعیین می‌کند وب سایت به درستی کار می‌کند یا خیر. بسته به مخاطبان شما، پیمایش می‌تواند چندین هدف را دنبال کند:

  • کمک به بازدیدکنندگانی که برای اولین بار می‌خواهند سایت شما بازدید می‌کنند
  • دسترسی آسان به صفحات شما برای بازدیدکنندگان بازگشتی
  • بهبود تجربه کلی هر بازدیدکننده.

تعاملات کاربر

بازدیدکنندگان سایت بسته به دستگاه مورد استفاده راه‌های مختلفی برای تعامل با سایت شما دارند (پیمایش، کلیک، تایپ و غیره). بهترین طراحی‌های وب‌سایت این تعاملات را ساده‌تر می‌کنند. در اینجا چند نمونه را نوشته‌ایم:

  • هرگز صدا یا ویدیو را به صورت خودکار پخش نکنید
  • هرگز زیر متن خط نکشید مگر اینکه قابل کلیک باشد
  • مطمئن شوید که همه فرم‌ها سازگار با موبایل هستند
  • از پاپ آپ زیاد خودداری کنید
  • از Scroll-jacking خودداری کنید

تصاویر متحرک

هزاران تکنیک انیمیشن‌سازی وب وجود دارد که می‌تواند به طراحی شما کمک کند تا توجه بازدیدکنندگان را جلب و به بازدیدکنندگان شما اجازه دهد تا با ارائه بازخورد با سایت شما تعامل داشته باشند. به عنوان مثال، افزودن دکمه‌ها یا فرم‌های «پسندیدن» می‌تواند بازدیدکنندگان سایت شما را بیشتر درگیر کند.

سرعت سایت

هیچ کس یک وب سایت کند را دوست ندارد. انتظار بیش از چند ثانیه برای بارگیری یک صفحه می‌تواند به سرعت بازدیدکننده را از ماندن یا بازگشت به سایت شما باز دارد. صرف نظر از زیبایی، اگر سایت شما به سرعت بارگذاری نشود، در جستجو عملکرد خوبی نخواهد داشت (یعنی رتبه بالایی در گوگل کسب نخواهد کرد).

طراحان سایت معمولاً محتوای شما را برای بارگذاری سریع‌تر، فشرده می‌کنند.

ساختار سایت

ساختار یک وب سایت نقش مهمی در تجربه کاربری (UX) و بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) دارد. کاربران شما باید بتوانند به راحتی در وب سایت شما بدون مواجهه با مشکلات ساختاری حرکت کنند. اگر کاربران هنگام تلاش برای پیمایش در سایت شما گم ‌شود، به احتمال زیاد «خزنده ها» نیز مشکل خواهند داشت. خزنده (یا ربات) یک برنامه خودکار است که در وب سایت شما جستجو می‌کند و می‌تواند عملکرد آن را تعیین کند.

ساختار سایت

سازگاری بین مرورگرها و دستگاه‌ها

یک طراحی سایت عالی باید در همه دستگاه‌ها و مرورگرها (بله، حتی اینترنت اکسپلورر) زیبا به نظر برسد. اگر سایت خود را از ابتدا می‌سازید، توصیه می‌کنیم از یک ابزار تست مرورگر استفاده کنید.

انواع طراحی سایت

انواع طراحی (روش‌های طراحی ) وب سایت: تطبیقی در مقابل واکنش گرا

شناخت مزایا و معایب وب سایت‌های تطبیقی (adaptive) و واکنش گرا (responsive) به شما کمک می‌کند تا تعیین کنید کدام طراح سایت برای نیازهای طراحی سایت شما بهترین عملکرد را دارد.

در دنیای موبایل محور امروزی، تنها دو سبک وب سایت برای طراحی سایت وجود دارد: تطبیقی و واکنش گرا.

وب سایت‌های تطبیقی (adaptive)

طراحی سایت تطبیقی از دو یا چند نسخه از یک وب سایت استفاده می‌کند که برای اندازه‌های صفحه نمایش خاص سفارشی شده است. وب‌سایت‌های تطبیقی را می‌توان بر اساس اینکه چگونه سایت تشخیص می‌دهد چه اندازه باید نمایش داده شود به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

1. بر اساس نوع دستگاه سازگار می‌شود

هنگامی که مرورگر به یک وب‌سایت متصل می‌شود، درخواست HTTP شامل فیلدی به نام «عامل کاربر» می‌شود که به سرور در مورد نوع دستگاهی که سعی در مشاهده صفحه را دارد اطلاع می‌دهد. وب‌سایت تطبیقی می‌داند چه نسخه‌ای از سایت را بر اساس دستگاهی که می‌خواهد به آن دسترسی پیدا کند (به عنوان مثال دسکتاپ، موبایل، تبلت) نمایش دهد. اگر پنجره مرورگر را روی دسکتاپ کوچک کنید، مشکلاتی پیش خواهد آمد زیرا صفحه به جای کوچک شدن به اندازه جدید، به نمایش «نسخه دسکتاپ» ادامه می‌دهد.

2. بر اساس عرض مرورگر سازگار می‌شود

به‌جای استفاده از «عامل کاربر»، وب‌سایت از پرس‌وجوهای رسانه‌ای (یک ویژگی CSS که صفحه وب را قادر می‌سازد تا با اندازه‌های مختلف صفحه نمایش سازگار شود) و نقاط شکست (اندازه‌های عرض معین) برای جابه‌جایی بین نسخه‌ها استفاده می‌کند. بنابراین به جای داشتن نسخه دسکتاپ، تبلت و موبایل، نسخه‌های ۱۰۸۰ پیکسلی، ۷۶۸ پیکسلی و ۴۸۰ پیکسلی را خواهید داشت. این حالت انعطاف‌پذیری بیشتری را در هنگام طراحی و تجربه بهتری هنگام نمایش ارائه می‌دهد.

مزایای وب سایت‌های تطبیقی

  • طراحی‌های سفارشی بدون کد سریعتر و راحت‌تر ساخته می‌شوند
  • سازگاری بین مرورگرها و بین دستگاه‌ها
  • صفحات با بارگذاری سریع

معایب وب سایت‌های تطبیقی

  • وب‌سایت‌هایی که از «نوع دستگاه» استفاده می‌کنند، وقتی در یک پنجره مرورگر کوچک‌تر روی دسک‌تاپ مشاهده می‌شوند، ممکن است شکسته به نظر برسند
  • محدودیت‌هایی در برخی از حالات که فقط سایت‌های واکنش‌گرا می‌توانند انجام دهند

وب سایت‌های واکنش گرا (responsive)

وب‌سایت‌های واکنش‌گرا می‌توانند از طرح‌بندی‌های شبکه‌ای انعطاف‌پذیر استفاده کنند که بر اساس درصدی است که هر عنصر در کانتینر خود می‌گیرد: اگر یک عنصر (به عنوان مثال یک هدر) ۲۵٪ از ظرف آن باشد، آن عنصر بدون توجه به تغییر اندازه صفحه در ۲۵٪ باقی می‌ماند. وب‌سایت‌های واکنش‌گرا می‌توانند از نقاط شکست برای ایجاد نمای سفارشی در هر اندازه صفحه استفاده کنند، اما برخلاف سایت‌های تطبیقی که تنها زمانی که به نقطه شکست می‌رسند، سازگار می‌شوند، وب‌سایت‌های واکنش‌گرا به طور مداوم بر اساس اندازه صفحه تغییر می‌کنند.

مزایای وب سایت‌های واکنش گرا

  • تجربه عالی در هر اندازه از صفحه نمایش، صرف نظر از نوع دستگاه
  • سازندگان وب سایت ریسپانسیو معمولاً اجازه نمی‌دهند طراحی شکسته شود.
  • هزاران الگوی موجود برای شروع

معایب وب سایت‌های واکنش گرا

  • نیاز به طراحی و آزمایش گسترده برای اطمینان از کیفیت (از ابتدا)
  • بدون دسترسی به کد، طرح‌های آماده می‌توانند چالش برانگیز باشند

هزینه ساخت یک وب سایت به طور معمول چقدر است؟

به طور متوسط، می توانید انتظار داشته باشید که برای ساخت یک وب سایت هزینه حدود 5 میلیون بپردازید.. اگر طراح یا یک توسعه‌دهنده سایت استخدام کنید، این رقم بالاتر می‌رود.

عواملی که در تعیین هزینه یک سایت دخیل هستند عبارتند از:

  • ویژگی وب سایت
  • دامنه وب سایت
  • میزبانی یا هاست وب سایت
  • گواهی SSL
  • قالب یا تم وب سایت
  • کارکرد تجارت الکترونیک یا فروشگاهی
  • محتوای وب سایت
  • برنامه ها و ترکیب اپلیکیشن‌ها
  • سئو و بازاریابی

طراحی و ساخت سایت با استفاده از زبان‌ برنامه‌نویسی

زبان‌های برنامه نویسی برای طراحی و ساخت سایت توسعه داده شده‌اند. در زیر لیستی از کاربرپسندترین زبان‌های برنامه نویسی توسعه وب فرانت اند و بک اند برای شما آماده کرده‌ایم:

4 زبان اصلی توسعه وب

Backend کاری است که در پشت وب سایت یا برنامه وب انجام می‌شود. توسعه دهندگان Backend کار یکپارچه سازی وب سایت را انجام می‌دهند. زبان‌های Backend به مدیریت سرورها، پایگاه‌های داده و برنامه‌ها کمک می‌کنند. این زیبان‌ها عبارتند از :

  • پایتون
  • PHP
  • جاوا
  • سی شارپ

زبان‌های برنامه نویسی فرانت اند

همانطور که از نام آن پیداست، زبان‌های فرانت اند به شکل گیری قسمت نمایی وب سایت کمک می‌کنند. این همان چیزی است که بینندگان هنگام کلیک بر روی یک وب سایت روی صفحه می‌بینند. زبان‌های فرانت‌اند به بهبود تجربه کاربر کمک می‌کنند. ظاهر و احساس کلی وب سایت با کمک زبان های برنامه نویسی Front end ارائه می شود. زبان‌های برنامه نویسی معروف front-end عبارتند از:

  • جاوا اسکریپت
  • React
  • ANGULAR
  • VueJS
تفاوت طراحی سایت و توسعه دهنده سایت

طراحی سایت بدون استفاده از زبان برنامه‌نویسی

CMS (سیستم مدیریت محتوا) پلتفرمی است که به ما امکان می‌دهد بدون اطلاعات حرفه‌ای برنامه نویسی، یک وب سایت را طراحی مدیریت کنیم. علت اصلی تکامل و توسعه سریع CMS قطعاً «ابتکارات CMS منبع باز» است.

هرچه CMS های منبع باز بیشتر ساخته شوند، توسعه پذیرتر می‌شوند. اکثر آنها سعی کردند به یک “CMS همه کاره” تبدیل شده‌اند که با کمک آن می‌توانید وب سایت خود را همانطور که می‌خواهید طراحی و سفارشی سازی کنید. حتی برخی از آنها می‌توانند به عنوان پلتفرم های تجارت الکترونیک منبع باز گسترش داده شوند.

با پیشرفت های CMS، نیازی به استخدام یک طراح برای راه اندازی وب سایت خود ندارید. شما می‌توانید همه کارها را به تنهایی انجام دهید – بدون نیاز به هیچ مهارت کدنویسی. بله، به همین راحتی است!

لیست CMS های منبع باز

برخی از CMS های منبع باز که می‌توانید برای طراحی خاص وب سایت خود استفاده کنید عبارتند از:

  • WordPress
  • Drupal
  • Joomla
  • Ghost
  • Magento
  • Shopify

5/5 - (39 امتیاز)

اشتراک گذاری

1 دیدگاه دربارهٔ «طراحی وب سایت چیست؟»

  1. طراحی سایت و داشتن سایت به کسب و کارها خیلی کمک کرده برای دیده شدن.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مرور

مطالب مرتبط

برندسازی کلینیک پزشکی

برندسازی کلینیک پزشکی

برندینگ یکی از عناصر کلیدی در موفقیت هر سازمان و تجارت است، حتی در زمینه‌ی کلینیک‌های پزشکی. در این مقاله، به بررسی اهمیت و اجزای

فیجیتال مارکتینگ

بررسی فیجیتال مارکتینگ

آیا تا کنون کالایی را آنلاین خریده و انتخاب کرده‌اید که در فروشگاه آنرا تحویل بگیرید، یا یک کد QR را در فروشگاه اسکن کرده‌اید

پیمایش به بالا
بپرس
1
چت با ما
چت با eBgroup
سلام
چطور میتونم کمکتون کنم؟